zaterdag 25 september 2010

Koffierecept


koffie RoomijsKoffie RoomijsIngrediënten:

  • 250 ml volle room, minstens 35% vetgehalte
  • 250 ml volle melk
  • 175 gr suiker
  • 1 eetlepel Nescafé instant koffie
  • 3 eierdooiers
  • 100 gr chocolade in krullen voor garneri
Bereidingswijze

Klop de eierdooiers en de suiker op in een kom. Meng 125 ml warme room in de opgeklopte eierdooiers. Meng het eimengsel nu langzaam toe aan de andere 125 ml warme room. Laat “a la nappe” binden op een medium hoge vuur. Maak een streep op de achterkant van de spatule, als het mengsel niet meer naar onder loopt, is hij klaar. Passeer het mengsel door een chinois in een glazen kom. Dek af met plasticfolie en plaats 2 uur in de koelkast. Breng dan het mengsel over in een roomijsmachine of een sorbetière en draai 30 tot 40 minuten af of totdat het hard genoeg is. Breng over in een bakje en plaats in de diepvries tot gebruik.

Serveer en garneer:
Serveer de koffieijs in een koffietas of in een espressotasje en garneer met de chocoladekrullen.


De enige "echte" Irish Coffee


Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 dl Ierse whisky
  • 2½ dl sterke koffie
  • 1 dl slagroom
  • 2 Irish Coffee glazen.
Bereidingswijze

Verwarm de glazen met heet water en droog ze af. Die in ieder glas de suiker, whisky en koffie en roer net zo lang tot de suiker opgelost is.
Sla de slagroom halfstijf en giet deze voorzichtig op de koffie over de bolle kant van een lepel. Let er op dat de room zich niet met de koffie vermengd en er mooi bovenop ligt. Je drinkt de koffie als het ware door de slagroom heen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen